fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

TRECCE MILANESE ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Trecce Primo Gusto
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 αβγά
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 12 κούπα ηλιέλαιο για την sauce
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο και ροζ
Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδο. Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τους δύο κρόκους, τον χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα, το ξύδι και μία πρέζα αλάτι και αρχίζουμε να χτυπάμε με ένα χτυπητήρι για να φτιάξουμε μία ελαφριά μαγιονέζα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και μόλις δέσει ρίχνουμε το σκόρδο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει ένα η σάλτσα μας. Ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα χωρίζουμε στα 4. Στρώνουμε μία μεμβράνη από πάνω και αρχίζουμε να τα χτυπάμε, ώστε να γίνουν flat. Αλατίζουμε και ετοιμάζουμε 3 πιατάκια στη σειρά με το αλεύρι, τα 2 αβγά που τα χτυπάμε και τη φρυγανιά. Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει και το γεμίζουμε με ηλιέλαιο που να καλύπτει μέχρι τη μέση τα φιλέτα μας. Το λάδι πρέπει να είναι στους 170°C. Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι, στη συνέχεια τα βάζουμε στα αβγά και τελευταία στο αλεύρι. Τηγανίζουμε κάθε μεριά του φιλέτου 4-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η κρούστα. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το παραπάνω λάδι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά Trecce Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό και ανακατεύουμε αμέσως με την sauce μας. (αν χρειαστεί να αραιώσουμε χρησιμοποιούμε το νερό που κρατήσαμε) Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λωρίδες και σερβίρουμε με λίγο ροζ πιπέρι