fbpx

Please view the site in portrait mode.

TRECCE ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ CAPONATA

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Trecce
  • 4 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ξίδι
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά Trecce σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε την κάπαρη, τις ντομάτες, το ξίδι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Σιγομαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. Τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τις ρίχνουμε στην σάλτσα ντομάτας. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.