RIGATONI ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΠΕΪΚΟΝ & GORGONZOLA
Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Rigatoni
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 120 γρ. pancetta ή μπέικον κομμένο σε κύβους
- 250 γρ. σπανάκι baby
- 200 ml. ζωμό λαχανικών
- 150 γρ. gorgonzola θρυμματισμένο (με το χέρι)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά Rigatoni σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την pancetta ή το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε το σπανάκι και το τυρί gorgonzola και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε τα rigatoni και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.