fbpx

Please view the site in portrait mode.

RIGATONI ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΠΕΪΚΟΝ & GORGONZOLA

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Rigatoni
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. pancetta ή μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. σπανάκι baby
  • 200 ml. ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. gorgonzola θρυμματισμένο (με το χέρι)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά Rigatoni σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την pancetta ή το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε το σπανάκι και το τυρί gorgonzola και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε τα rigatoni και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.