TORTELLINI AL FORNO ΜΕ PEPPERONI ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά Για 4 άτομα:
- 1 συσκευασία Tortellini Primo Gusto
- 12 φέτες pepperoni
- 200 γρ. φρέσκια mozzarella
- 1 συσκευασία τομάτες σε κονσέρβα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 αντζούγιες (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι πιπέρι κατά προτίμηση
- Φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα Tortellini Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό.
Στο μπλέντερ βάζουμε τις τομάτες από την κονσέρβα, το αλατοπίπερο, το σκόρδο, τις αντζούγιες, το μπαλσάμικο, την ζάχαρη και την πάπρικα. Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μας. Προσθέτουμε από πάνω το pepperoni, λίγο βασιλικό και σε φέτες τη mozzarella. Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει η mozzarella.
Πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.