fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

SPAGHETTONI ΜΕ BALOTINE ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Spaghettoni No 7 Primo Gusto
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο μπούτι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφήσει την πέτσα)
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 συσκευασία mozzarella
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι
Εκτέλεση: Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, στους 180°C τις πιπεριές, αφού τις έχουμε τρυπήσει πρώτα γύρω-γύρω με ένα πιρούνι. Μόλις είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Μόλις κρυώσουν, με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε εύκολα τον εξωτερικό φλοιό. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο, το νερό, το σκόρδο και την πάπρικα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Στο ξύλο κοπής μας στρώνουμε μεμβράνη κάτω, αλατίζουμε τα φιλέτα μας και επαναλαμβάνουμε για το καθένα ξεχωριστά την ίδια κίνηση. Απλώνουμε πάνω στη μεμβράνη το φιλέτο, απλώνουμε τις φέτες της mozzarella και τυλίγουμε σαν ρολό το φιλέτο μαζί με την μεμβράνη. Στριφογυρίζουμε τις άκρες, σαν καραμέλα ώστε να σφίξει και μόλις είναι αρκετά σφικτό, τις δένουμε. Έχουμε βάλει σε μία κατσαρόλα να βράζει και ρίχνουμε μέσα τις μπαλοτίνες για δέκα λεπτά. Μετά από δέκα λεπτά τις βγάζουμε και αφαιρούμε την μεμβράνη. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και αρχίζουμε να σοτάρουμε τις μπαλοτίνες μας. Πρέπει να πάρουν χρυσό χρώμα απ΄έξω και να μαγειρευτούν καλά εσωτερικά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα Spaghettoni No 7 Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε και αναμιγνύουμε κατευθείαν με την σάλτσα πιπεριάς. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο από πάνω αφού το έχουμε κόψει medallion.