fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

SPAGHETTINI ΜΕ PANCETTA ΚΑΙ CREAM SAUCE

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Spaghettini No 3 Primo Gusto
  • 1 κιλό Pancetta (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας αφήσει όλο το λιπαρό κομμάτι πάνω)
  • 12 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 καρότα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 12 ποτήρι λευκό κρασί (ξηρό)
  • 500 ml κρέμα γάλατος
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano
  • Μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: Σε ένα γουδοχέρι χτυπάμε καλά το αλάτι, την μαύρη ζάχαρη, το πιπέρι και την πάπρικα. Αλείφουμε την pancetta με λίγο ελαιόλαδο και με το χέρι μας προσπαθούμε να βάλουμε παντού το μίγμα να πάει σε όλο το κομμάτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και μόλις καεί καλά βάζουμε μέσα την pancetta. Θέλουμε να την θωρακίσουμε, οπότε γυρνάμε από όλες τις πλευρές για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το καρότο και το κρεμμύδι, σπάμε το σκόρδο αλλά δεν αφαιρούμε τη φλούδα για να μας δώσει πολύ άρωμα στο ψήσιμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C για 20 λεπτά. Σε ένα ευρύχωρο βαθύ ταψί στρώνουμε σαν βάση για το κρέας, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και το θυμάρι. Πρέπει το κρέας να μην ακουμπάει στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε το κρέας μας από πάνω και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και στο ταψί το κρασί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160°C βαθμούς για μία ώρα περίπου στον αέρα. Μετά από μία ώρα, αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο την pancetta και σουρώνουμε ότι έχει μείνει στο ταψί μας. Το ζουμάκι από το ταψί το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να κατέβει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου δέκα λεπτά. Τοποθετούμε το τηγάνι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει τόσο, ώστε να βγάλει καπνό το λάδι. Βάζουμε προσεκτικά την pancetta μας με την μεριά του λίπους προς τον πάτο και από πάνω τοποθετούμε ένα άλλο βαρύ σκεύος ώστε η pancetta να πάρει ωραίο σχήμα και να γίνει τραγανή η μεριά του λίπους. Σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα Spaghettini No 3 Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Στο κατσαρολάκι που έχουμε τον ζωμό από το ταψί, δυναμώνουμε την φωτιά μας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα μαζί με την παρμεζάνα. Κλείνουμε την εστία και ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε από αλάτι (αν χρειαστεί προσθέτουμε παρμεζάνα, όχι αλάτι) και σερβίρουμε. Έχουμε κόψει την pancetta μας σε πάχος 3 cm και τοποθετούμε από πάνω από τα ζυμαρικά με μπόλικο πιπέρι και φρεσοκομμένο μαιντανό.