fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

SPAGHETTI AGLIO E OLIO ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Spaghetti No 5 Primo Gusto
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 12 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano
  • 1κ.σ. κάπαρη
  • Σχοινόπρασο
  • Φύλλα κάπαρης
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα Spaghetti No 5 Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την κάπαρη. Σε ένα τηγανάκι, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την κάπαρη. Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο αποσύρουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε μία μεγάλη γαβάθα μαζί με τα ζυμαρικά μας κατευθείαν από την κατσαρόλα, παίρνοντας και λίγο από το νερό που έβρασαν. Ρίχνουμε την Parmigiano-Reggiano, το αλάτι (προσοχή όχι πολύ γιατί έχει ήδη αρκετό η κάπαρη), μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φρέσκο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε Parmigiano-Reggiano. Σερβίρουμε μαζί με φύλλα κάπαρης, λίγη φρέσκια κάπαρη και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.