fbpx

Please view the site in portrait mode.

SPAGHETTONI ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΕΛΙΕΣ & ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Spaghettoni No 7
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καρδιές αγκινάρας φρέσκιες ( ή σε βάζο ή κατεψυγμένες)
  • 50 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά Spaghettoni σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε μικρές σφήνες, αφαιρώντας όλα τα σκληρά φύλλα. Τις περνάμε σε λεμόνι. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με 3 κ. σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις καρδιές αγκινάρας και τις ελιές. Ζεσταίνουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς και σερβίρουμε.