fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

RIGATONI VEGETERIANA

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Rigatoni Primo Gusto
  • 250 γρ. τοματίνια
  • 4 κόκκινες πιπερίες φλωρίνης
  • 1 χούφτα ρίγανη ξερή
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι-πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C. Σε ένα ταψί, βάζουμε τα τοματίνια μαζί με κοτσάνια τους και τις πιπεριές που έχουμε τρυπήσει γύρω γύρω με ένα πιρούνι. Ραντίζουμε με μία κ.σ. ελαιόλαδο λίγο αλάτι, σπάμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μαζί με τις φλούδες, ρίχνουμε και την ρίγανη, ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 170°C. Δεν θέλουμε να μαυρίσει η φλούδα από τα τοματίνια και τις πιπεριές γιατί θα πικρίσει η σάλτσα και θα μας δυσκολέψει να την αφαιρέσουμε. Αφού δούμε ότι έχουν αρχίσει να σπάνε τα λαχανικά και να ζαρώνουν, τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν με την βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού, αφαιρούμε τη φλούδα και βάζουμε τα τοματίνια και τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ μαζί με το ψημένο σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το εστραγκόν και λίγο αλατοπίπερο. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει τέλεια σάλτσα. Κόβουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σε ροδέλες των 2 εκατοστών. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατίζουμε, ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλό καρέ. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα Rigatoni Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε τη σάλτσα μας από πιπεριές και τομάτες. Αραιώνουμε με λίγο από το νερό που έβραζαν τα rigatoni και ρίχνουμε μέσα τις ψητές μελιτζάνες και τα κολοκύθια Αφήνουμε να πάρει μία βράση σε χαμηλή θερμοκρασία. Σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.