fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

RIGATONI CALABRESE

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Rigatoni Primo Gusto
  • 1kg μοσχαρίσια μάγουλα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το κόψει σε μερίδες)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες τομάτες
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 12 λιτρο ζωμός από μοσχαρίσια κόκκαλα ή 1 κύβος μοσχαριού διαλυμένος σε 12 λίτρο νερού
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (προτιμάμε κάτι ξηρό και αρωματικό)
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί pecorino
Εκτέλεση: Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε τη φλούδα από τις τομάτες. Σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας. Θέλουμε να ροδίσουν από όλες τις μεριές και να αφήσει όλη τη γεύση στην κατσαρόλα. Αφού τα μάγουλα πάρουν ωραίο χρώμα, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν σε χαμηλή φωτιά και με τη βοήθεια 2 κ.σ. νερό. και μίας ξύλινης κουτάλας παίρνουμε ό,τι νόστιμο έχει αφήσει στην κατσαρόλα το σοτάρισμα από τα μάγουλα. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια, ξαναβάζουμε μέσα το κρέας, ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, την κανέλα, ανακατεύουμε τα υλικά και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις τομάτες και τον ζωμό μέχρι να καλύψει τα υλικά μας. Κλείνουμε όσο καλύτερα μπορούμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ξαναβάζουμε αλουμινόχαρτο. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο πιο χαμηλό και μαγειρεύουμε για περίπου 3:30 ώρες, ελέγχοντας ανά ώρα αν χρειάζεται να προσθέσουμε ζωμό. Τα μάγουλα όσο τα αφήνουμε μαλακώνουν και νοστιμεύουν, γι’ αυτό αν δοκιμάσετε και σας φανούν σκληρά, αφήστε τα περισσότερη ώρα. Μόλις είναι μαλακά και μελωμένα ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε, έως ότου είναι έτοιμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε όχι πολύ ζεστά και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο pecorino.