fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

RAVIOLI CARBONARA, ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Ravioli Primo Gusto
  • 4 φέτες στρογγυλές μπέικον (ζητάμε στο supermarket να μας τις κόψουν σε πάχος 1 cm)
    (αν βρούμε guanciale είναι ακόμα καλύτερο και πλησιάζουμε την αυθεντική ιταλική συνταγή)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φασκόμηλο ξερό
  • 1 αβγό
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Κόβουμε το μπέικον (ή το guanciale) σε μικρά τετράγωνα 1x1cm. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το φασκόμηλο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν και να βγάλουν τα λιπαρά τους. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε τα πολλά φυλλαράκια φασκόμηλου από το τηγάνι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ravioli Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύουμε με το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα με λίγο από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αβγό, ανακατεύουμε πάλι γρήγορα για να μην γίνει το αβγό ομελέτα αλλά να ομογενοποιηθεί τέλεια στη σάλτσα. Ρίχνουμε πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε κατευθείαν με λίγη ακόμα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.