fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

PIPE RIGATE ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ PANCETTA ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

Υλικά για 4 άτομα: 1 συσκευασία Pipe Rigate
  • 200 γρ. αρακά φρέσκο
  • 200 γρ.pancetta, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κγ.αλάτι
  • Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τυρί parmigiano reggiano, τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε τον αρακά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Τον στραγγίζουμε και τον κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε την pancetta σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά . Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά, το γιαούρτι, το λεμόνι και το ξύσμα μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και σουρώνουμε κρατώντας μία κούπα από το νερό βρασμού. Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα την σάλτσα μας με τα ζυμαρικά προσθέτοντας λίγο από το νερό βρασμού ώστε να δέσει η σάλτσα με το ζυμαρικό. Προσθέτουμε το τυρί parmigiano reggiano και τον άνηθο. Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.