fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

PIPE RIGATE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά Για 4 άτομα: 1 συσκευασία Pipe Rigate
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 450 γρ. κολοκύθας, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκατοστού
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 200γρ. μοτσαρελίνια bocconcini, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 πρέζα ροζ πιπέρι
  • φυλλαράκια θυμαριού για γαρνίρισμα • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά Pipe Rigate 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 75ml από το νερό βρασμού σε μία κούπα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε την κολοκύθα για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει και να χρυσίσει. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, πασπαλίζουμε με τα φύλλα θυμαριού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά μαζί με το νερό βρασμού και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα με το ζυμαρικό. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τα μοτσαρελίνια, λιγο ρόζ πιπέρι και φυλλαράκια θυμαριού.