fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

PIPE RIGATE BOLOGNESE ΜΕ GUANCIALE & PECORINO

Υλικά για 4 άτομα: 1 συσκευασία Pipe Rigate
  • 4κ.σ ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο,ψιλοκομμένες
  • 100 γρ.Guanciale, σε κύβους
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτακονκασέ
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.γ. κανέλας
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 1 κ.γζάχαρη
  • 1 κ.γαλάτι
  • 1 κ.σφρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. pecorino, τριμμένο
  • Φυλλαράκια βασιλικού
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τον κιμά. Τον σπάμε με μία ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουνε.Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά μαζί με το guanciale. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα και τα μυρωδικά μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, σιγοβράζοντας για 45-55 λεπτά ανακατεύοντας που και που. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και σουρώνουμε κρατώντας μία κούπα από το νερό βρασμού. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα bolognese στην κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο από το νερό που κρατήσαμε μέχρι να δέσει το ζυμαρικό με τη σάλτσα. Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με pecorino, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού.