fbpx

Please view the site in portrait mode.

PENNE RIGATE ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO & ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Penne Rigate
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μανιτάρια portobello
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 120 ml. λευκό αρωματικό κρασί
  • 4 κ. σούπας ψιλοκομμένα διάφορα μυρωδικά (θυμάρι, μαϊντανό, μαντζουράνα)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά Penne Rigate σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με 2 κ. σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε ενάν θέλουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.