fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

PENNE RIGATE ΜΕ ΡΟΚΑ & BRESAOLA

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Penne Rigate Primo Gusto
  • 7-8 φέτες bresaola
  • 200 γρ. ricotta
  • 1 κ.γ. χονδρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1 συσκευασία baby ρόκα
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. καρύδια
  • 8 αποξηραμένα σύκα ή 4 φρέσκα
Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις Penne Rigate Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά. Κόβουμε τη bresaola σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την ricotta, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τα σύκα, το μπαλσάμικο, το πιπέρι και τη ρόκα. Ανακατεύουμε καλά και μόλις έχουν κρυώσει τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με επιπλέον φύλλα ρόκας, τα καρύδια που έχουμε σπάσει και επιπλέον σύκα.