fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

PENNE CASSEROLE ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Penne Rigate Primo Gusto
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση
  • 3 πιπεριές κόκκινες
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Μαϊντανός
  • 1 μεγάλη τομάτα ώριμη
  • 100 ml ή μισή κούπα ζωμός κοτόπουλο ή 1 κύβος κοτόπουλο
Εκτέλεση: Κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο και το αλατίζουμε. Κόβουμε σε χονδρές λωρίδες το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τρίβουμε την τομάτα στη χοντρή μεριά του τρίφτη (δεν θέλουμε καθόλου την φλούδα της). Σε μία κατσαρόλα με χονδρό πάτο, ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο μας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Μόλις έχει πάρει ωραίο χρώμα το αποσύρουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα. Με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας και 2 κ.σ. νερό ξύνουμε τον πάτο, από ότι είχε μείνει στον πάτο από το σοτάρισμα του κοτόπουλου (εδώ είναι όλη η γεύση) και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να καραμελώσουνε τα κρεμμύδια. Μόλις τα κρεμμύδια μας μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βγάλουν τα σάκχαρά τους για περίπου 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον πελτέ, την πάπρικα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το θυμάρι και το μαϊντανό. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την τομάτα και το ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, περίπου 20-25 λεπτά με κλειστό καπάκι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις Penne Rigate Primo Gusto σε μπόλικο νερό, τις βγάζουμε όμως 2-3 λεπτά νωρίτερα από τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν βεβαιωθούμε ότι το κοτόπουλο μας έχει μαγειρευτεί καλά προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτό καπάκι. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και λίγο μαϊντανό.