fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

PAPARDELLE A ZESTY

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Pappardelle Primo Gusto
  • 6 ιταλικά λουκάνικα με μοσχάρι
  • 1 συσκευασία τομάτες σε κονσέρβα
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκια mozzarella
  • 1 ματσάκι πλατύφυλλος βασιλικός
Εκτέλεση: Κόβουμε τα 3 λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες. Από τα άλλα 3, προσπαθούμε να βγάλουμε το περίβλημά τους και να θρυμματίσουμε το εσωτερικό, (αν είναι σκληρά, ψιλοκόψτε τα όσο το δυνατόν καλύτερα). Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε την πάπρικα, το κύμινο, τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε όλα τα λουκάνικα (κομμένα και θρυμματισμένα μαζί). Σοτάρουμε μέχρι τα λουκάνικα να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη και τις τομάτες (αν είναι ολόκληρες τις σπάμε με μία κουτάλα). Μαζί προσθέτουμε και 2-3 φύλλα ψιλοκομμένου βασιλικού. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις Pappardelle σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με την σάλτσα, ρίχνουμε τη mozzarella που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.