fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

PAPPARDELLE RAGÙ

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Pappardelle All' Uovo
  • 800 γρ. από μοσχαρίσια μάγουλα κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 – 2 κλαδιά σέλερι ψιλοκομμένα
  • 130 ml. κόκκινο κρασί
  • 3 – 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 φλ. ψιλοκομμένη τομάτα
  • 550 ml. ζωμό κρέατος
  • 1 κ. σούπας πελτέ (αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό)
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 50 γρ. τριμμένη Parmigiano Reggiano
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Για το ragù: Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο κρέας ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε το κρασί, και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την τομάτα, το σέλερι, τον πελτέ και τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για 2 – 2,5 ώρες, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μελώσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά Pappardelle All' Uovo σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Τα Σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ragù. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι και τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano.