PACCHERI RIGATI CON POLPO
Υλικά Για 4 άτομα:
- 1 συσκευασία Paccheri Rigati Primo Gusto
- 1 χταπόδι (καθαρισμένο)
- 200ml ή 1 συσκευασία χυμός τομάτας
- 1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
- 1⁄2 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. χονδρό αλάτι
- 1 κ.σ. πελτέ
- 200-300ml ζωμός λαχανικών ή ένας κύβος λαχανικών διαλυμένος σε 200-300ml νερό
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα πόδια του χταποδιού από το κεφάλι.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο μαζί με το χονδρό αλάτι. Βάζουμε τα κρεμμύδια και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να καραμελώσουν όσο το δυνατό περισσότερο. Αν χρειαστεί τα βοηθάμε με 2 κ.σ. νερό. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 12-15 λεπτά. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τον πελτέ, για δύο λεπτά και ρίχνουμε το χταπόδι μαζί με το μέλι, ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε και τον χυμό τομάτας, και συμπληρώνουμε με όσο ζωμό λαχανικών χρειάζεται να καλυφτεί το χταπόδι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πιο χαμηλό και κλείνουμε/τυλίγουμε καλά την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει και να μαγειρευτεί το χταπόδι. Όταν δοκιμάσουμε και είναι έτοιμο, διορθώνουμε το αλάτι αν χρειάζεται και βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν μαζί του, στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό. Σερβίρουμε με πιπέρι.