PACCHERI RIGATI ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, RICOTTA & ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά (για 4 άτομα): 1 package of Paccheri Rigati
- 350 γρ. τυρί ricotta
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (τα φύλλα μόνο)
- 300 γρ. τομάτα ψιλοκομμένη
- 2 – 3 κ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- λίγο λάδι βασιλικού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Το ανακατεύουμε με το τυρί ricotta και λίγο αλατοπίπερο. Βράζουμε τα ζυμαρικά Paccheri Rigati για 14 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα γεμίζουμε με το μίγμα ricotta-σπανάκι (με ένα κορνέ). Βουτάμε τα φύλλα από το φρέσκο κρεμμυδάκι σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Τα στεγνώνουμε και δένουμε τα γεμιστά Paccheri ανά 5 – 6 σε δεματάκια με ένα φύλλο φρέσκου κρεμμυδιού. Ανακατεύουμε την τομάτα και τον βασιλικό για να φτιάξουμε μια φρέσκια σάλτσα. Προαιρετικά, ψήνουμε τα γεμιστά Paccheri Rigati στον φούρνο με την σάλτσα φρέσκιας τομάτας για 6 λεπτά στους 180°C με αέρα. Σερβίρουμε τα δεματάκια με τη σάλτσα και περιχύνουμε με λίγο λάδι βασιλικού.