LINGUINE ΜΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ALFREDO
Υλικά Για 4 άτομα:
- 1 συσκευασία Linguine Primo Gusto
- 1/2 κιλό ψαρονέφρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. λάδι τρούφας
- 100 γρ. τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα Linguine Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και αλατίζουμε το ψαρονέφρι.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το ψαρονέφρι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και το σκόρδο. Περιλούζουμε το ψαρονέφρι συνέχεια με το βούτυρο, μέχρι να μαγειρευτεί. Η όλη διαδικασία θα μας πάρει περίπου 10-12 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε τα linguine μας, την Parmigiano-Reggiano και το πιπέρι. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι τρούφας. Ανακατεύουμε, κόβουμε το ψαρονέφρι σε μερίδες
και σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί και σταγόνες από λαδί τρούφας κατά προτίμηση.