fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

LINGUINE CALAMARI E LIMONE

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Linguine Primo Gusto
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα φρέσκα καλαμάρια (καθαρισμένα)
  • 1 ματσάκι λεμονοθύμαρο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • Χονδρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα linguine Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Κάνουμε οριζόντιες τομές στα καλαμάρια μας από την πάνω πλευρά, αλλά δεν τα κόβουμε εντελώς για να παραμείνει ολόκληρο. Ξεχωρίζουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε το μάτι. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια. Ρίχνουμε 3 κ.σ. βούτυρο και μία χούφτα λεμονοθύμαρο. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, περιλούζουμε συνέχεια τα καλαμάρια με τα μυρωδικά και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να μαγειρευτούν τα καλαμάρια μας (περίπου 5-7 λεπτά). Σβήνουμε με τον χυμό από λεμόνι και αφήνουμε να εξατμιστεί για περίπου δύο λεπτά. Αφαιρούμε το λεμονοθύμαρο και τα καλαμάρια από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Αφού έχουν βράσει τα Linguine μας, τα βάζουμε στο τηγάνι με λίγο από το νερό που έβραζαν. Ανακατεύουμε ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε με 1 καλαμάρι σε κάθε μερίδα και προσθέτουμε φυλλαράκια από το λεμονοθύμαρο.