LINGUINE ΜΕ PESTO ΡΟΚΑ - ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Linguine
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 80 γρ. ρόκα (και λίγη για γαρνίρισμα)
- 50 γρ. τυρί Parmigianno Reggiano τριμμένο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά Linquine σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Για να φτιάξουμε το pesto, βάζουμε τα φουντούκια, την ρόκα και το τυρί στο μπλέντερ και τα χτυπάμε. Σιγά – σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 2 – 3 κ. σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνουμε το pesto και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιού, λίγα χονδροσπασμένα φουντούκια και λίγα φύλλα ρόκας (προαιρετικά).