fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

LASAGNE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ RICOTTA

Υλικά (για 4 άτομα): 9 φύλλα Lasagne
  • 2–3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 700 γρ. ανάμικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδια, κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές)
  • 450 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 400 γρ. τυρί ricotta
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κ. σούπας τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε με τα λαχανικά για 4 - 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Για τη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε το τυρί ricotta με το χτυπημένο αυγό, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε 2 – 3 κουταλιές στον πάτο ενός ταψιού (ή πυρέξ), στρώνουμε 3 Lasagne και από πάνω απλώνουμε λίγο από το μίγμα λαχανικών. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μια φορά ακόμα και στο τέλος στρώνουμε τα 3 τελευταία φύλλα. Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά.