LASAGNE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ RICOTTA
Υλικά (για 4 άτομα): 9 φύλλα Lasagne
- 2–3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 700 γρ. ανάμικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδια, κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές)
- 450 γρ. σάλτσα τομάτας
- 400 γρ. τυρί ricotta
- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2 κ. σούπας τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε με τα λαχανικά για 4 - 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Για τη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε το τυρί ricotta με το χτυπημένο αυγό, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε 2 – 3 κουταλιές στον πάτο ενός ταψιού (ή πυρέξ), στρώνουμε 3 Lasagne και από πάνω απλώνουμε λίγο από το μίγμα λαχανικών. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μια φορά ακόμα και στο τέλος στρώνουμε τα 3 τελευταία φύλλα. Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά.