ΚΡΥΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ CAVATAPPI,
ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ,
ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ & ΡΟΚΑ
Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Cavatappi
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο (και λίγο για το γαρνίρισμα)
- 200 γρ. καπνιστό σολομό σε λωρίδες
- λίγα φύλλα ρόκας
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Βράζουμε τα Cavatappi σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τις ψητές πιπεριές. Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον σολομό, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα ρόκας και μαύρο πιπέρι.