CONCHIGLIE GRANDI ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ & PECORINO ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά (για 4 - 6 άτομα): 1 συσκευασία Conchiglie Grandi
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 8 μικρά λουκάνικα με πράσο ή πορτοκάλι (800 γρ.)
- 2 κ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 300 ml. σάλτσα ντομάτας
- 100 γρ. τυρί pecorino τριμμένο (ή mozzarella τριμμένη)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βράζουμε τα Conchiglie Grandi για 19 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε το δέρμα από τα λουκάνικα, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την μισή σάλτσα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας σε ένα πυρέξ. Σουρώνουμε τα Conchiglie Grandi, τα γεμίζουμε με τον κιμά λουκάνικου και τα ακουμπάμε το ένα κοντά στο άλλο πάνω στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο pecorino και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.