fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

FARFALLE PRIMAVERA

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Farfalle Primo Gusto
  • 1 συσκευασία σπαράγγια (φρέσκα όχι σε βαζάκι με άλμη)
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 συσκευασία mozzarella
  • 1 φλυτζάνι αρακά
  • 12 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 12 λεμόνι
Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το μπούκοβο και το ξύδι. Αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε βραστό νερό, βράζουμε τον αρακά για 2 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα σπαράγγια. Ρίχνουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά (2κ.σ.) και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε με το χυμό από το λεμόνι και προσθέτουμε τις farfalle μας κατευθείαν από την κατσαρόλα τους. Ανακατεύουμε ελαφριά και σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας από πάνω το μαριναρισμένο κολοκύθι, τη φρέσκια mozzarella, εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τον αρακά μαζί με το ξύσμα από το λεμόνι.