fbpx

Please view the site in portrait mode.

FARFALLE ARRABBIATA ΜΕ ΤΟΝΟ & ΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Farfalle
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. τόνο σε νερό θρυμματισμένο ελαφρά
  • 50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 25 γρ. τρίμματα ψωμιού
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά Farfalle σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα για μισό λεπτό. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες και τις ελιές, λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε τα τρίμματα ψωμιού με την τριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζουμε από πάνω. Ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.