fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

CONCHIGLIE GRANDI ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά Για 4 άτομα: 1 συσκευασία Conchiglie Grandi
  • 2 κιλά σπανάκι καλά καθαρισμένο
  • 6-8 κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 ml ή 4 κούπες γάλα
  • 4 μεγάλες κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 300 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε τις τρείς κούπες γάλα μαζί με το βούτυρο στη φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Δεν θέλουμε να πάρει βράση, απλά να λιώσει γι’ αυτό, δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 40-50 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπρίκι ή ευρύχωρη κούπα ανακατεύουμε την άλλη 1 κούπα γάλα μαζί με τις 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε αρκετά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας και να μην φαίνονται σβόλοι. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αρχίζουμε ρίχνοντας πολύ σιγά σιγά το μίγμα, με έναν αναδευτήρα, να ανακατεύουμε πολύ γρήγορα το μίγμα μας. Μόλις το ρίξουμε όλο, το ξαναβάζουμε στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα μέχρι να δέσει το μίγμα (η διαδικασία θα πάρει 5-7 λεπτά. Προσοχή δεν πρέπει να σταματήσουμε να ανακατεύουμε γιατί θα σβολιάσει ή θα κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας). Μόλις δέσει, αποσύρουμε από το μάτι, ρίχνουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κολοκυθάκια. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο αρχίζουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε και το σπανάκι. Μόλις μαλακώσει αρκετά (αν χρειαστεί για να το βοηθήσουμε προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό) ρίχνουμε τα μισά από τα κολοκύθια μας μέσα μαζί με το μίγμα της παρμεζάνας και ανακατεύουμε καλά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Υπολογίζουμε περίπου 3-4 ανά μερίδα. Όταν είναι έτοιμα γεμίζουμε με το μίγμα μας που φροντίζουμε να το κρατήσουμε ζεστό και γαρνίρουμε το πιάτο με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια που είχαμε αφήσει στην άκρη.