fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

CONCHIGLIE GRANDI ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Conchiglie Grandi Primo Gusto
  • 12-15 μεσαίες γαρίδες
  • 200 ml συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 200 ml ζωμός λαχανικών
  • 200 γρ. κρέμα τυρί
Εκτέλεση: Αφήνουμε 4 γαρίδες στην άκρη για το σερβίρισμα και τις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε από το κεφάλι και το κέλυφος, αλλά και από το εντεράκι στην ράχη τους με την βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας. Κρατάμε τα σώματα στο ψυγείο. Τα κεφάλια και τα κελύφη δεν τα πετάμε καθώς θα είναι ο βασικός μας ζωμός. Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε λεπτές φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια και τα κελύφη, τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα μας, το αλάτι, τον πελτέ, την ζάχαρη, την πάπρικα, το γλυκάνισο και την κανέλα. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον μισό χυμό τομάτας και τον ζωμό. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμος ο ζωμός βγάζουμε από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός σινουά (σίτας/σουρωτήρι) στραγγίζουμε πολύ καλά με μία κουτάλα, ώστε να πάρουμε όσο περισσότερη γεύση από τις γαρίδες. Το αποτέλεσμα είναι ότι θέλουμε έναν καθαρό και πεντανόστιμο ζωμό. Βγάζουμε τις γαρίδες από το ψυγείο και ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το ζεσταίνουμε και αρχίζουμε να σοτάρουμε αρχικά τις ολόκληρες γαρίδες που είχαμε αφήσει στην άκρη. Πρέπει να πάρουν ένα λαμπερό κόκκινο χρώμα και να γυαλίσουν καλά. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε τις υπόλοιπες στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό, τον υπόλοιπο χυμό τομάτας και το τυρί κρέμα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στον υπόλοιπο ζωμό βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα σερβίρουμε με μία από τις μεγάλες γαρίδες, 3 Conchiglie Grandi ανά μερίδα περίπου και γεμίζουμε με την γέμιση με τη γαρίδα και το τυρί κρέμα. Από πάνω περιχύνουμε με καυτό ζωμό.