fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

CAVATAPPI ΜΕ PESTO ROSSO

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Cavatappi Primo Gusto
  • 10 λιαστές τομάτες
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano
  • 50 γρ. pecorino
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 10 καρύδια
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα Cavatappi Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το λάδι και χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Δουλεύουμε το μίγμα μας και αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα μία κ.σ. νερό. Παράλληλα και σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο μας. Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, σουρώνουμε αλλά κρατάμε λίγο νερό από αυτό που έβρασαν στην άκρη. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά μαζί με το pesto, ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που είχαμε κρατήσει. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.