fbpx

Please view the site in portrait mode.

header shape image

CAVATAPPI ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

Υλικά Για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία Cavatappi Primo Gusto
  • 2 μπριζόλες λαιμού χοιρινές (χωρίς το κόκκαλο)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί (ξηρό)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1 πρέζα ροζ πιπέρι
Εκτέλεση: Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες 1 cm. Aλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και αρχίζουμε να το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μαζί και το πράσο, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί σχεδόν το χοιρινό και να μαλακώσει το πράσο. Μόλις είναι έτοιμο το χοιρινό το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε λωρίδες. Στο τηγάνι μας σβήνουμε το πράσο με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το βούτυρο, και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χοιρινό. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά Cavatappi Primo Gusto σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό. Μόλις είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι