fbpx

Please view the site in portrait mode.

Recipe in Polish

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία trecce
  • 4 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε κύβους (ξαλμυρισμένες)
  • σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ξίδι
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζετε τα trecce σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνετε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά. Ρίχνετε το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτετε την κάπαρη, τις ντομάτες, το ξίδι και την ζάχαρη, ανακατεύετε και χαμηλώνετε την θερμοκρασία. Σιγομαγειρεύετε για 10 – 15 λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. Τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και τις ρίχνετε στην σάλτσα ντομάτας. Σουρώνετε τα trecce και τα ρίχνετε στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατεύετε και σερβίρετε με φύλλα βασιλικού και φρσκοτριμμένο πιπέρι.