fbpx

Please view the site in portrait mode.

TORTIGLIONI ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία ριγκατόνι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. παντσέτα ή μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. σπανάκι baby
  • 200 ml. ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη (με το χέρι)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζετε τα tortiglioni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά το κρεμμύδι. Ρίχνετε την παντσέτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε το σπανάκι και την γκοργκοντζόλα και ανακατεύετε καλά. σουρώνετε τα ριγκατόνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.