fbpx

Please view the site in portrait mode.

SPAGHETTINI ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ MOZZARELLA

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία Spaghettini No 3
  • 100 ml. ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. φύλλα φασκόμηλου
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. χοντροτριμμένη καπνιστή mozzarella ή άλλο καπνιστό τυρί
  • αλάτι και ροζ χοντροτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά Spaghettini σύμφωνα με τις οδηγίες σε αλατισμένο νερό. Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα φύλλα φασκόμηλου. Όταν το βούτυρο αρχίσει να σκουραίνει, αφαιρούμε και κρατάμε τα φύλλα φασκόμηλου στην άκρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον ζωμό και τον μισό χυμό λεμονιού και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ροζ πιπέρι και χοντροτριμμένη καπνιστή mozzarella.