fbpx

Please view the site in portrait mode.

PACCHERI ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Υλικά (για 4 άτομα): 1 συσκευασία paccheri rigati
  • 250 γρ. ρικότα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμύδια (τα φύλλα μόνο)
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 – 3 κ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • λίγο λάδι βασιλικού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Σοτάρετε το σπανάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Το ανακατεύετε με την ρικότα και λίγο αλατοπίπερο. Βράζετε τα paccheri rigati σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα γεμίζετε με το μίγμα ρικότα σπανάκι (με ένα κορνέ). Βουτάτε τα φύλλα από το φρέσκο κρεμμυδάκι σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Τα στεγνώνετε και δένετε τα γεμιστά paccheri ανα 5 – 6 σε δεματάκια με ένα φύλλο φρέσκου κρεμμυδιού. Ανακατεύετε την ντομάτα και τον βασιλικό. Περιχύνετε με λίγο λάδι βασιλικού. Σερβίρετε τα δεματάκια με την φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Προαιρετικά ψήνετε τα γεμιστά paccheri στον φούρνο με την σάλτσα φρέσκιας ντομάτας για 5 – 6 λεπτά στους 180 βαθμούς με αέρα.